The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006

Kisatyo

Mun kisatyoni on kirjoneuletumput, joihin saatte ohjeen sitten kun mulla on joku haju, millaset niista tulee. Jos olen oikeen reipas, tekaisen pipankin niille seuraksi. Sen tiedan etta kuviot on kelttisellaisia, ja lapaset ovat kauttaaltaan kirjoneuletta. Latvialaiset janikset toimivat janiksena eli ideoita haetaan sielta rintamalta.

Kirjoneulelapasiin paadyin kun mulla on tuota ihanaa paksua merinoa kaapit kirjaimellisesti pullollaan, ja siina on kaunis joulunpunainen. Sille punaiselle tirpaisen kaveriksi mustaa, jota kumminkin jaa noista hamsteriprojekteista yli :)

Oisin voinut valita jonkun isommankin projektin, mutta halusin ennemmin jotain haasteellisempaa. Kirjoneuletta en ole neulonut aikoihin, mutta seka kirjoneule- etta intarsiaprojekteja on suunnitteilla hamstereihin ja taytyypa kokeilla tahankin jotain todella haastavaa :)

Naissa kisoissa lahden tekemaan parhaani ja katson mihin se riittaa ;)

Pitsitakki

http://secure.elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=104024
Tuo olisi tarkoitus tehdä. Pitkään mietin osallistumista Olympialaisiin, mutta satuin vahingossa löytämään Tammimarkkinoilta Johanneksen pellavan kojun ja ostin vihreää lankaa tuota jakkua varten. Suunnitelmat on selkeät, tehdä hieman pitempi. Kilpailuvälineistä siis puolet on jo täällä. Hong Kongista pitäisi olla tulossa bambupuikkoja vino pino, täytyy siis tarkistaa tiheys, eli hieman harjoitella ennen kisojen alkua.

Kovasti voimistellaan muitten neuleitten avulla, että ollaan oikein vetreinä kun kisat alkavat! Tämä on harvinainen tilaisuus osallistua Olympialaisiin! Onneksi ei tarvitse käyttää fraasia "paras mies voittakoon" kun kisailijoista suurin osa on naisia ja jokainen kilpailee aikaa, ei toisia kilpailijoita, vastaan. Voitonmahdollisuudet ovat siis todella hyvät!

Branching out

Välineongelmia piisaa, mutta eiköhän se tästä. Eli tavoitteeena Branching out. Onkelmalista on pitkä:
1: Langasta ei aavistustakaan (yritän ehtiä ke tai to lankakauppaan) .
2: Väristä ei aavistustakaan (paitsi tietysti ja ilman muuta vihreä olisi aika kiva...).
3: Ohjeessa lukee puikot US 8/5 mm = eli onko se meikäläisen mitoissa 5-5,5? En omista pitkiä puikkoja bambuisina/puisina ko. numeroisina, joten käyttänen kutosia.
4: Juuri puikko-ongelmista johtuen, saako mallitilkun tehdä heti kun saa lankaa? Vaiko onko varaslähtö ja sakkokierroksia yhdistettynä miinuspisteisiin?
5: Ohje pitää suomentaa.
6: Aikaa ei ole nyt eikä varsinkaan olympialaisten ekalla viikolla (yo-kuuntelut, penkkarir, potkiaiset, vanhojen päivät ja koeviikko).
MUTTA harjoittelu on kovassa vauhdissa. Meinaa suorastaan ylikunto uhata, kun puolen viikon aikana on väsätty kahdet sukat ja puseron takakpl on melkein puolessa välissä (no, joo, tunnustetaan, puseroa väsätään 15 puikoilla). Mutta pitsineuleeseen en ole koskenut, eli kilpailukokemus puuttuu. Hyvä Suomi ja Savo!
terv. Villasukka eli sudeettisavolainen Keski-Suomesta

Esittelen kisatyöni

Ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kokeilla viimeinkin saksankielistä neuleohjetta, siitä tulee mielenkiintoista.
Malli ja välineet:
Tuo vasemmanpuoleinen lehtikuvioinen neule ja lankana pinkki 7veljes, puikkoina sopivat addit. Malli on viime syksyn Verena-lehdestä. Nähdäkseni mahdollisuudet ovat miltei fifti-fifti kuten pressanvaaleissakin viime galluppien mukaan, joko otan yliotteen ohjeesta tai ohje minusta. Ainakin tämä on haasteellinen.
Saako mallitilkun tehdä ennen olympialaisten alkua?

Kirillä kisaan

Lajini tulevissa olympialaisissa on siis Kiri Shawl(pdf). Valitsin Kirin siksi, että halusin testata pitsineulehuivin neulomista siten kuin se tuossa näyttää olevan. Uusi asia opittavaksi ja kokeiltavaksi. Ja huivivalikoimani kaipaa ehdottomasti siistiä valkeaa pitsihuivia. Valmentautumisessa olen käyttänyt erilaisia lajiharjoitteita (Mystery Shawl 2 alkua, fifiä, omppua jne). Myös muut lajit on neulerintamalla aktiivisessa harjoitteluohjelmassa.

Puikkona tullee olemaan (riippuen keleistä ja lämpötilasta sekä tunnelmasta) 5 mm peruspyörö. Ei siis kikkailua Addeilla tai bambuilla.. vaan ihan karvahattumallilla liikenteeseen. Lankana Kitten Mohair valkeana.

Etukäteisvalmisteluna olen tulostanut ohjeen paperille sekä selannut sen läpi. Hieman nousee tuskanhiki niskaan, mutta jos muutkin ymmärtää ja osaa, ni ehkä mäkin.

Viimeistelyharjoituksia

Uusi kisakunnon herkistelypäivä aukeaa aurinkoisena ja silmiä kirvelevänä. Peruskuntoa voi käydä kasvattamassa kansallisilla vaaliuurnilla; lyhyt ja terävä ranneliike, jolla veivataan numero tai akuankka lappuseen, valmistelee neulojan herkkyyttä tulevaan koitokseen. Aikaahan aloitussilmukoiden luontiin on jäljellä 12 päivää.

Huomauttaisin mitä kohteliaimmin kisakoneeseen nousijoille seuraavaa:

- jos nimesi on ilmestynyt tuonne sivupalkkiin, olet saanut myös blogger-kutsun sähköpostiisi, mikäli olet sen ilmoittanut. Tarkasta siis roskapostisuodattimesi työ, mikäli kutsua ei ole tullut. Jos vieläkään et löydä kutsua, olen naputellut osoitteen väärin. Töni mua, otetaan sitten uusiks.

- poistelen ilmoittautumiskommentit sitä mukaa kun päivitän ja kutsun.

- tarkasta oman nimesi linkki ja kaikki muutkin härpäkkeet, että oon ne rustaillu oikein. Mun sormien herkkyys ei ole vielä kisakunnossa :). Töni taas jos onkelmia.

- pohdi ja kirjoita kuvaus tulevasta henkilökohtaisesta koitoksestasi: Miksi tämä laji, miten valmistaudut, mitkä ovat välineet..(urheilijan on syytä esitellä välineet, koska aina voi syyttää huonoa luistoa tai heikkoa pitoa tai puikon katkeamista).