The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Täällä taas yksi kisaan osallistuja!

Ajattelin tehdä olympialaisissa Birds Eye Shawlin ja lankana minulla on ihana Dropsin alpakka.
Langat ja sopiva pyöröpuikko on jo kaivettu kaapin kätköistä vähän lähemmäksi ja ohjeenkin tulostin jo. Täällä on siis kaikki valmista. Vielä hetken aikaa lämmittelyä muilla neuleilla ennen kilpailun alkua.

Haastetta siinä riittää minulle ihan tarpeeksi, kun päivät kiitää ohitse kotona kahden lapsen kanssa. Mallia testasin viime syksynä ja kerroinkin siitä jo.

Mukavan kokoinen joukkue ollaankin saatu aikaan. Onko taktiikka jo valittu? Täysillä heti alusta vai loppukiriin luottaen?

Tsemppiä kaikille!

Langat valmiina koitokseen!


Nämä hain viikonloppuna olympialaisia varten. Tarkoituksenani on siis tehdä Mystery Shawl 1, tästä ihanasta Nallen uudesta väristä. Addit otan käyttöön, kokoa en vielä tiedä. Mallitilkun olisi tietysti voinut tehdä ennen dieetin alkua, ettei tarvi tuhlata aikaa siihen... mutta jäipä sitten tekemättä :o Ensimmäisen Mysteryn tein virolaisesta villasta vitosen puikoilla, täytyy vielä vertailla lankoja keskenään. Tsemppiä kaikille osallistujille!

Osallistuin minäkin sitten :)

Ja vielä hävettävän helpolla työllä! One skein wonderin kaltainen olisi tarkoitus tehdä. Lähinnä idea on tuosta mallista, toteutuksesta ei vielä tietoakaan! Mä kun en pääse nettiostoksille -> en saa ohjetta -> se siis pitää keksiä itse. Vähän ideaa olikin jo, ja sitä ehtii vielä vähän kehitellä. Olkoot tämä vaikka versio 1, ja jatkokehittelyjä voi soveltaa seuraavaan :)

Tätähän voisi kokeilla miniatyyriversiona, eli vähän kuin mallitilkkuna :) Lankana tulee olemaan Novitan Samosta joko valkoinen+reunukset sinisestä lollipopista, tai sitten valkoinen+reunukset sinisestä Samoksesta. Sitäkin pitää vielä miettiä.

Toinen työvaihtoehto olisi myös ollut Clapotis, joka pitää tehdä myös lähiaikoina. Mutta halusin osallistua olympialaisiin, mutta myös keskittyä nyt kesken olevaan kietsuun, joten siinä syy miksi näin helppo työ.

Noh, onnea kaikille osallistujille, olkoot kisat menestyksekkäät Suomelle :)

Yksi puikkourheilija lisää

Mulla on olympiaprojektina neuletakki, kuva löytyy blogista. Tarkoituksena on neuloa jotain, mitä oikeasti tarvitsen ja on ollut suunnitelmissa jo pitempään. Ja haastettakin uskoisin tässä olevan ihan riittävästi. Langat on vielä ostamatta, mutta onhan tässä aikaa...ja lankana ainakin ohjeessa silkegarn.

Kiva olla mukana joukkueessa, tsemppiä kaikille kisaan!
Katri

The Knitting Olympics - Team Finland

Joukkueen jäsen Helminalle ilmoittautuu.

Valitsemani kisatyö on lapsen kaarrokeneule. Ensisijainen malli on Lammasvillapaita Lett Lopi -langoista, mutta valmisteluissa (lue: mallitilkun teko, puikkokoko, lankavalinta ylipäätään...... jne.) ilmenneiden pikku ongelmien vuoksi olen varautunut vielä vaihtamaan työn toiseen.
Joka tapauksessa teen lapsen (134/140 cm) kaarrokeneuleen, mutta jos alkuperäinen työ "vapaalla tyylillä" ei onnistu, niin varaan mahdollisuuden osallistua vastaavaan "perinteisen tyylin" kisaan, ja teenkin kaarrokepuseron Wool-langasta.

Todennäköisesti homma ei näin ainakaan helpotu, sillä perinteisen tyylin kisavälineet, eli langat on valitsematta ja ostamatta.
Ja joka tapauksessa työ täytyy silloin tehdä 1½ numeroa pienemmillä puikoilla, joten en tosiaankaan yritä tässä mitään rimanalitusta!
Pitempiä pulinoita kisatyön valinnasta ja vähän muustakin löytyy sitten blogistani.

Onnea viimeistelyihin kaikille joukkuetovereille!!
Hyvä Suomi!

Mukana ollaan!

Osallistun kisoihin huopatossuilla, ohje Ullasta. Okei okei, ehkä ei ole tarpeeksi haastetta, nimenomaan kisatyöksi, mutta on niin paljon kesken! Ja kun pitää aloittaa ja saada valmiiksikin kahdessa viikossa. Sitäpaitsi tarvitsen ne tossut ehdottomasti hiihtolomaksi Leville ja automatkalle sieltä takaisin :) Tärkeintä on jalo kilpa vai miten se meni...

Lisää blogissani.

Tuikku

Mallitilkut neulottu ja valmiina starttaamaan!

Heips kanssaneulojat,

Eilen illalla tein vihdoin valintani, ja osallistun Makkarakoiralla olympialaisiin. Ohje on Fiona McTaguen kirjasta Neulo itse pehmeät lelut. Se ei näytä huisin vaikealta, mutta mulle se on haastellinen.

Koira on n. 90cm pitkä, toivottavasti ehdin 16 päivässä! Mulla on kohta nelikuinen vauva hidastamassa hurjaa suoritusta :) (seliseli)
Neuloin mallitilkun (joka on todella epätyypillistä minulle!) ja opin, että saan aikaan sileämpää sileääneuletta, jos käytän nurjilla silmukoilla puoli numeroa pienempää puikkoa! Vinkin tähän sain jostain vanhasta käsityölehdestä. Se oli kullanarvoinen vinkki!

Ja nyt eikun odottelemaan olympiatulen syttymistä!
ps. Mun blogin löydät täältä.