The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006lauantaina, helmikuuta 04, 2006

Materiaalit kuntoon

Minun olympiapuseroni langoista iso osa oli vielä aamusella kiinni puolikkaassa puserossa. No, ei ole enää:On muuten pirullista hommaa purkaa karkeaa Lopi-lankaa, jolla on vielä neulottu ruutuja niin että langat on kierretty toistensa ympäri aina ruudun reunassa. Nyt pusero on purettu ja vyyhdit saunassa kuivumassa, joten eiköhän tämä tästä. Ainakin tiedän nyt, että neuleen leikkaaminen ei tule tuottamaan suurta tuskaa, en usko että purkautuu mihinkään...

Seuraavaksi vuorossa onkin varmaan sitten mallitilkku.

Välineurheilua

Jokaisella kunnon urheilijalla täytyy olla hyvät välineet! Koska kuitenkin olen pienen maan suuren joukkueen riviurheilija (en mikään tähti) en omista tähden välineitäkään - ei ole vielä yksiäkään niitä kuuluisa Addeja! Mallitilkkua ajattelin tehdä tänä iltana. Ohjeen kääntäminen on siis loppusuoralla ja puikoiksi ainakin mallitilkkuun olen valinnut Inoxin kauniit bambut nro 6. Lankakin löytyi, värin varmaan arvaavat kaikki.
Treenauksessa on käytetty täsmälleen saman numeroisia, tosi pyöröpuikkoja. Jotta otteen herkkyys säilyisi olen vältellyt ohuita lankoja ja keskittynyt hahtuvaan. Tankkauksessa on suosittu kuumia keittoja (sää!!!) ja Fazerin sinistä.

Treenattu on

Löysin langan Clapotikseen \o/ ja eilen valmistui mallitilkku.
Lanka on paksua mutta ihan oman väristä, aika keinokuituista (Schachenmayr Boston multi color) mutta pehmeää ja kivaa neuloa.
Alunperin nimittäin oli tarkoitus tehdä Alpacasta tai Noron Silk Gardenista
(joka on muuten englannista postikulujen jälkeenkin tilattuna halvempaa kun suomesta...) mutta kun mun kortti ja Yarnsmithin nettikauppa ei tykänneet toisistaan niin tyydyn entisiin varastoihin, ja selvittelen maaliskuussa ostamismahdollisuudet uudelleen.
Nestetankkaus on aloitettu jo Omenalimonadilla ja sama neste antaa energiaa Fazerin punaisen rinnalla koko kisan ajan.
Sippola vaikenee hetkeksi.

Herkistelyharjoituksia

Edit: Yarn Harlotin viimeisin kirjoitus kannattaa lukea kokonaankin, mutta tässä on alku siitä. Hämmentävä neulojien liikahdus.
My darling knitters...I am astonished.

The Knitterly homage to the Olympics will now have more participants than the actual Olympics in Torino, There's 2400 of them, and we're already at more than 2500...


Eri kansallisuuksien ja ryhmittymien blogit ja napit aakkostettuna.

Kuusi päivää aikaa herkistellä ja valita välineet, tankata (Hyvä Tepa).

Pari ilmoitusluontoista asiaa..
Bloggerin kutsu on roikkunut pitempään hyväksymättä seuraavilta kisailijoilta (lykkään tähän osoitteen alkua, jos en tunnista osoitteen omistajaa)
- Sirpale
- noopausi
- ipu-na
- monicawec..
- ilona
- sannan_oma

Jos haluat tunnukset, jotta pääset kirjailemaan tänne blogiin kisasi kulkua, niin tutki sähköpostia ja vastaa kutsuun. Jos et oo saanu kutsua (eli osoite on väärä tjv) niin ilmoita tähän kommentteihin.

Toinen niistä parista ilmoitusluontoisesta asiasta..
Muutamalla on kisatyö ilmoittamatta, kertokaa ennen aloitusta, niin lisäilen tuonne sivupalkkiin.

Jännitys alkaa tiivistyä ja Torino odottaa..

Huomenta :)

Välineet on hankittu, kahdet sukkapuikot (iha uudet, koska vanhat on jossain muuttolaatikoissa ja eihän niitä nyt löydy kuitenkaan vaikka etsisin... :) ) ja kahdet siksi että voin neuloa sukkia rinnan, valmistuvat siten suuremmalla todennäköisyydellä identtisiksi.

Lankana Novitan Sukkista, harmaata ja sinistä ja lajina on polvisukat. Tavoitteena on käyttökelpoinen raidallinen sukkapari, jotka ei valu. Laji on ensimmäinen näin maraton-mitassa, lyhyemmällä varrella sukkia on tullut tehtyä.

Tankkauksessa luotan tonnikalapizzaan, colaan ja toffeeseen. Tässä lajissa onkin sitten harjoittelu jo pitkällä, ja tulokset näkyvissä:)