The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006torstaina, helmikuuta 09, 2006

Tarkka aloitusaika?

Tuota taisi joku muukin ihmetellä, siis että mikä nyt on tarkka aloitusaika. Muistelin Stephanien jossain viestissään todenneen, että koska kaikilla kisaajilla ympäri maailmaa ei ole televisiota, aloitetaan kello 14 jonkun aikavyöhykkeen aikaa... Mutta arvatkaa vaan löydänkö enää sitä viestiä. :-b Suomen aikaa avajaisseremoniat alkavat joskus yhdeksän aikoihin illalla, mutta missä vaiheessa soihtu syttyy?

Nimim. minäkö urheiluignorantti?

Kuntoherkistelyä..

Tove-lapaset menossa, toinen on jo peukkua vaille valmis ja toinen on kohta peukalossa. Kamala kiirus saada ne valmiiks ennen huomisiltaa ysiä.. et pääsee sit olympiatyön kimppuun.

Mulle jotenki uus tilanne jättää isompi työ kesken ja alottaa toista isoa työtä. On siis raitaprojekti menossa ja halu saada se valmiiks on iso, mut Kiri pukkaa nyt päälle. Saa nähdä kuin mä selviän henkisesti :).

Varustelua


Yleensä en silmukkamerkkejä ole juuri käyttänyt, tai sitten asian on ajanut joku langanpätkä. Näitä on kuitenkin pitänyt tehdä jo vaik kuin kauan, ja nyt tuli hyvä syy :D Mallitilkkua tehdessä huomasin, ettei todellakaan ollut mitenkään maailman helpoin asia tunnistaa silmukkaa kierretyksi tai tavalliseksi, tarpeeksi kun tuijotti niin kaikki alkoi näyttää samalta :D Joten tein sitten kaikki 18 merkkiä mitä ohjeessa sanottiin tarvittavan. Saas nähä tuleeko niille myös käyttöä. Poika ehti pari hajottaakin jo, joten apuun tuli eilen väännetyt koeteokset, joissa on vähän liian isot helmet, nuo tuossa oikealla siis.

Mistä mä saisin bambuiset puikot tähän hätään? En kai mistään. Moneltas se tuli huomenna syttyy? Jänskää...

Välinehuolto

Kisavälineiden paikallistaminen ja huolto on käynnissä. Lajina on Klaralund ja lanka sitä varten on jo kerillä ja sopivat puikotkin löytyivät. Mallitilkku ja ruutupaperi laskelmat on jo tehty. Kaikkeni annan että en joutuisi keskeyttämään, mutta riski on olemassa. Doping rajoittuu minun kohdallani kahviin:) Suklaa ei ole sallittujen listalla. Monica

Valmistelut loppu suoralla

\o/ Täälläkin alkaa valmistelut olla loppusuoralla.
Liityin vielä Team Clapotikseen jotta on tuo vertaistuki myös siltäkin saralta kunnossa ;)

Sohvan nurkka jossa istun on varustettu asianmukaisin tyynyin joita siirrellään tarpeen mukaan kyynärpäiden alle riippuen vauvan sijainnista.
Kirjahylly vierestä järjestetty (siis neulelehtipinot järjestetty suoraan ja irtolehtiset siiretty mappiin aakkosjärjestykseen) näin ollen tilaa on siis raivattu Fazerin punaiselle, kahvikupeille ja kokikselle/omppolimsalle.
Lanka on vielä hakusessa (joo eihän tässä kiire ole ;)) kun tulin siihen tulokseen että se ekaksi valitsemani on kuitenkin liian paksua ja keinokuituista näin arvokkaisiin kisoihin.
Mutta huomenna ilmisesti randomina tehtävän arvonnan perusteella oikea lanka valikoituu illalla aloitettavaksi.
Personal trainer on luvannut muistuttaa syömisestä ja tarpeen mukaan raahata pihan toiselle puolelle punttisalille jos kisaväsymys rupeaa iskemään päälle ja hartiat jumiutuvat liikaa.
Digiboksi lienee huomenna vielä hankintalistalla jotta pääsee seuraamaan kaikkia mahdollisia lähetyksiä!

Torino, *krhm*, siis Sippola vaikenee hetkeksi...

Ps: Fazerin pitäisi melkein jo sponsoroida meitä, kun melkein jokainen on ilmoittanut douppaavansa Fazerilla :)

Kisajännitys voimissaan

Olympianeule ja -lanka on valittu huolella, puikoille pääsee ihanaksi havaittu Mystery Shawl 1 ja lankana Wetterhoffin Silvia-villasilkkilanka. Puikkoko vielä hakusessa, mutta materiaali taitaa olla perinteinen harmaa alumiini. Suorituspaikkana tuttu ja turvallinen sohvannurkka, tankkaus suoritetaan kannustusjoukkojen avustuksella, ilmeisesti cola-juomat ovat listalla. Dopingia ei sallita, mutta vaikka suklaa saakin endorfiinit erittymään, niin kai se vielä sallittuihin aineisiin luetaan;) Näillä eväin aloitetaan olympiatulen syttyessä ja jatketaan innolla, mikäli voimia riittää.

Tsemppiä kaikille olympianeulojille!

Valmistautuminen käynnissä

Täälläkin.
Langat on kaivettu naftaliinista, puikot teroitettu ja rasvattu ja tankkaus suunniteltu.

Starttipaikkana toimii sohvan nurkkaus jossa muutenkin aina istun, vierellä kätevästi kirjahylly syömisten ja juomisten säilyttämiseen ja lankakori, johon huivin voi laskea tankkauksen ajaksi. Digiboxi ja lautasantenni on viritetty parhaimmalle taajuudelle ja lapsille tolkutettu että äitiä ei saa sitten häiritä tämän tärkeän suorituksen aikana.

Mallitilkun teen vielä tänään ja innolla odotan kisojen alkamista. Toisin kuin useimmat, en voi suorittaa tankkausta syömällä suurinta herkkuani, suklaata, sillä vauva on allerginen maidolle.
:(
Aion kuitenkin korvata tämän puutteen hörppimällä runsain mitoin teetä ja nautiskelemalla keksejä ja paahtoleipiä, ehkä myös Turkinpippureita jos oikein tiukka paikka tulee.

Innolla odotan jo koitoksen alkamista!

The Knitting Olympics - Team Finland

The Knitting Olympics - Team Finland

Toimiikohan tämä nyt? Yritin aikaisemmin postata, mutta mitään ei tapahtunut...

Aloitin neulomisen vasta viime kesänä (ala-asteen purkautuneita sukkia ei lasketa...), joten yritän väkertää Novitan Pashminahuivin, ihan riittävästi haastetta mulle.

Lisähaastetta tulee siitä, että näenkö kisoja ollenkaan: en asu Suomessa, ja olen tutkaillut täällä tv-kanavia, niin ohjelmistossa ei lue mitään olympialaisista :O Jollain digiboxin urheilukanavalla toivottavasti näkyy, pitää kaivaa ohjelmatiedot jostain...

Kisaevääksi taidan tehdä karjalanpiirakoita ja munavoita :)

**
Onnistui, jee! Tuolla osallistujalistassa olen Kati, vaikka tähän tuleekin eri nimi.

**


Yhdistin kaksi viestiä - tikru

Mattimyöhäinen

Hei, olen Anna ja olen sekä lanka-addikti että yllytyshullu.

Suunnittelin ensin jättäväni tämän koitoksen väliin, mutta olympiakuume on näemmä tarttuvaa. Koska kroonisena vaivanani on tietyn sortin suuruudenhulluus, päätin sitten neuloa Forecast:n talven Knittysta eikä harkitsemiani sukkia. Haasteena on myös se, etten ole koskaan ennen neulonut puseroa ylhäältä alaspäin. Lankana on kaksinkertainen SilkeTweed, koska sitä oli jo muutaman kerän verran hamstrattuna kotiin ja mallitilkku näytti hyvältä. Alunperin siitä piti tehdä huivi, mutta lanka väitti kivenkovaan vastaan ja onneksi paikallisesta lankakaupasta löytyi lisää samaa värierää olevia kavereita. Välineurheilun hengessä neulon 4.5mm addeilla.

Tankkaus on näin kisojen alla muotoutumassa Ketorin- ja Strepsils- painotteiseksi, koska kurkussani tuntuu asuvan siili. Toivottavasti voin kuitenkin pian siirtyä suklaaseen :-)

Muistakaahan kaikki harjoittelun lisäksi venytellä!

Suorituspaikkaan tutustuttu

Tässäpä lisähaaste: miten saada rajoitetussa ajassa valmiiksi neule jota ei voi tehdä kotona?

Olympiatyöni on möbius-huivi äidilleni, joka on allerginen kissoille. Meillä on kissoja, joten kävin kysymässä naapurin sukulaistädiltä, voinko neuloa huiviani hänen luonaan. Täti oli innoissaan; siellähän minä muutenkin usein neulon.

Kisapaikalla olosuhteet ovat ihanteelliset, keinutuolin vieressä kunnollinen lamppu, yhdessä katsotaan telkkarista kisoja ja täti keittää välillä teetä, joten huoltokin on hoidossa. Ehkä otan evääksi myös suklaata, se kun tuntuu olevan kisajoukkueen virallinen tankkausaine.

Harjoituksia on suoritettu äklölangasta, materiaalia on hankittu kahteenkin huiviin, juuri sopivaa parhaille puikoilleni. Luultavasti teen ensin yhdestä langasta arkiversion, ei mitään pitsiä eikä hörhöjä vaan kunnolla lämmin, ja sitten mohairista toisen pitsiversion fiinistelyyn. Onko tämä nyt sitten yhdistetyn kilpailu vaiko vain ensin karsintakierros ja sitten finaali?