The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

Nicole edistyy


Täällä on olympialaiset aloitettu sairastumalla. Seuraavat kaksi päivää kotona, toivottavasti voimat riittävät neulomiseen :) Tänään meni vähän nukkumisen puolelle.

Nicole -villatakkiin menee kilo lankaa, ohjeen mukaan. Mulla on tasan kilo ulkomailta ostettua lankaa, jota ilmeisesti ei enää edes tehdä, joten todellakin toivon että mallitilkkuhommeli toimi ja että käsialani pysyy tasaisena ja riittoisana. Gulps!

Laskeskelin, että jos pyrkisin neulomaan joka päivä 100 grammaa, niin voisi olla toiveita saada homma valmiiksi. Kokoamisvaiheessakin on vielä jonkin verran neulomista. Nyt on mennyt aavistuksen vajaa 200 grammaa, eli tavoitteessa ollaan suurin piirtein, jos tuota perjantaita ei lasketa...

Hanna G

Startattu on

Perjantaina starttasin matkaan minäkin. Lajinani on Flower Basket Shawl, välineinä 5mm Addit ja lankana Jaeger Luxury Tweed. Ensimmäisen kisaviikonlopun tulokset ovat ihan lupaavat, mutta pientä hyytymistä on varmasti luvissa matkan edetessä.Huivista on tarkoitus tulla suurempi kuin ohjeessa, joten eiköhän tässä haastetta riitä ja puikot saa heilua reippaasti että ehdin maaliin kisojen aikana.

The Knitting Olympics - Team Finland

Villatakki on hyvällä alulla: toinen hiha on puolessa välissä ja toinen vieläkin pidemmällä. Neulon molempia hihoja vuorotellen, koska äidin Hyvinkään villatehtaalta 60-luvun alussa ostama ihana turkoosi lanka saattaa loppua kesken :(. Työni on siis uusimmasta Pirkka-lehdestä löytyvä huivikaulusjakku hieman pidempänä ja etureunastaan suorana. Etu- ja takakappaleet aion tehdä tumman ruskeasta seiskasta.

Peukaloa särkee ja rannekin hieman kolottaa -ei urheilija tervettä päivää näe...


***
Edit: Otin linkin pois, otsikon voit vaihtaa itse kynän kohdalta (pääsee editoimaan jo kirjoitettua tekstiä). Tuolta vasemmasta yläkulmasta "blogger"-napista pääsee kirjoittamaan blogiin perusikkunan (voi lisätä mm kuvat jne.) kautta, jolloin saa tyhjät kentät. Jos kirjoittaa kohdasta "blog this" saa sivun otsikon otsikkokenttään (tällä sivulla blogin nimi) sekä linkin automaattisesti sivulle, jolta on klikannut "blog this" -nappulaa tekstikenttään. Ne voi poistaa ihan normaalisti ja kirjoittaa omat tilalle.

Typerät, anonyymit kommentit poistan diktatuurisesti, etenkin jos niissä ei ole mitään positiivista rakentavaa palautetta.

tikru

Kolmas kerta toden sanoo

Lajina on Klaralund. Tämä vastaa varmaan 50 kilometrin hiihtoa. Olen aloittanut hihojen neulomisen jo kaksi kertaa ja parhaillaan kolmas kokeilu menossa. Tämän päivän tilanteesta löytyy kuva täältä: VillaaYlle

Urheilija päätti jatkaa - välineet vaihtoon ja menoksi!

Olympiamenestys ei alkanut ihan toivotulla tavalla. Olympiaurheilija Liinu Villikani oli vähällä pudota jatkosta heti alkumetreillä. Epäonnistunut materiaalivalinta ja huono ajoitus olivat viedä Villikanin tuuliajolle.

LV lähti avajaispäivänä pitkälle automatkalle täältä pohjoiseen. Parin päivän reissua varten varattiin reppuun kolme kerää tunnettua, joskin jäämistä kasattua villasekoitelankaa ja sopivat nelosnumeroiset, bambuiset merkkipuikot. Lanka oli urheilijalle tuttua jo vuosien takaa, ja siitä on kudottu monen monta työtä, viimeksi vaihtopipo. Valinta tuntui siis varmalta. Koska olympiakutominen kestää tällä kertaa koko kisojen ajan, urheilija pakkasi mukaan myös varalankaa ja toisenkokoiset puikot, jotta kyllästymistä ei tapahtuisi ja harjoittelu olisi monipuolista.
Ylämäenlaskuasento oli kovin etupainotteinen: 242 silmukkaa 1:1 joustimella eteni sujuvasti. Ensimmäisellä huoltotauolla urheilija huomasi, että oli yltä päältä pienissä karvoissa. Tarkempi tutkiminen osoitti myös ajoneuvon olevan täynnä haituvia. Toiset kerät olivat samanlaisia, mutta Villikani alkoi olla ylikunnon puolella. Patalahden Essolla suoritetun epäonnisen tankkauksen (poltettu panini ja rinnuksille roiskunut kahvi) jälkeen alkuilmalento oli lopulta kuitenkin liian takapainotteinen, ja välineet painuivat melkein vasten LV:n vartaloa. Oli pakko lopettaa koko homma, ettei vallan karvottuisi.
”Kokeilin kyllä toistakin harjoitusta matkalla, mutta karsintakierros vei ihan maitohapoille. Luotan kuitenkin siihen, että olen onnekas lucky looser –kisassa.”
Palattuaan takaisin varsinaiselle suorituspaikalle Liinu Villikani kaivoi rauhallisesti esiin saman valmistajan ohuempaa lankaa ja ohuemmat puikot ja aloitti suorituksen alusta nuoren sieviläisen menestyksen innoittamana. Tarkkailija siirtyy kannatusjoukkoihin ja on tyytyväinen, että urheilija ei syyllistynyt minkäänlaisten kiellettyjen piristeiden käyttöön.

Sininen olympiarengas edistyy

Olympiajoukkueen tilkkupeittovahvistus on pysytellyt tiukasti aikataulussa. Ensimmäisestä eli sinisestä olympiarenkaasta on nyt valmiina vähän yli puolet. Peiton renkaista tulee tosin kulmikkaat, sillä intarsia tai muu hifistely ei huvita. Laiskuus voitti tarkkuuden, mutta idea välittynee kulmista huolimatta? :)

Mahdollista välinevaihtoa

Voi ja eih. Mä tein mallitilkun ennen kisoja Kid Mohairista Branching Outille. Se onnistui hyvin. Heti kun aloin itse työtä neulomaan, niin olen saanut aloittaa sen sata + kymmenen kertaa ainakin. Ei ota luonnistuakseen. :< Joudun ehkä vaihtamaan välineet, huolestuttavaa. Vapaana olisi kyllä nätti valkoinen täysi kerä Nallea, josta tulisi varmaan ihan mukava huivi kanssa. Kokeilkaamme vielä kerran.


Edistyy edistyy

Hurjaa vauhtia tuntuu BiBo syntyvän. ~9 cm on nyt tehtynä, ja se on mulle paljon se :)

Tosin tää eka vaihe on vasta karsinnat - finaalin aika on, kun pääsen niihin kavennuksiin...

Hienosti tuntuu menevän muillakin, tsempit vaan tästä eteenpäinkin :)

Puolivalmista

Vauvan housut ovat nyt sitten lähes valmiit. Henkselit puuttuvat, mutta en nyt vielä niitä laitakaan. Kuvia ja lisäkertomusta voi katsella täältä.

Nyt pikaisesti jatkamaan telkkarin ääreen.

Varmistelua

Tuulian laji oli pikasprintti, mutta mulla on sen verran pidempi matka, että alku pitää ottaa varmistellen, ettei lopussa pääse maitohapot jylläämään. Otin siis ekan päivän ihan rauhallisesti. Tuo Silkegarn on niin karheaa neuloakin, että välillä tarvitsee pitää taukoja. Tauoilla vaihdoin neulomuksen sukkaan, kun haluaisin ne pian jalkaan ja toinen jäi pahasti kesken perjantaina. Neuletakin takakappale on nyt menossa kainaloissa. Ihan hyvää tahtia olen omasta mielestäni edistynyt tähän mennessä, eli aikataulussa ollaan.

Tässä vielä kuva, kun innokkaat valokuva-apulaiset tutkivat pyöröpuikkoa, mutta kyllä se neulekin sieltä pilkottaa. Purkaa ei onneksi tarvinnut tuota pitsineuletta missään vaiheessa, mutta jos etukappaleiden aloitukseen osuu joku jännä laji, niin sitten tarvii olla tarkkana. Mutta nyt naisten hiihtoa katsomaan ja takaisin kisasuorituksen pariin.

Lankaa lisää..

Kiri edistyy kuten Hannu Mannisen eilinen kisa. Loppua kohden hidastuu. Itseasiassa mun kisan haasteellisuus alkaa vasta nyt, mallikerta on opittu, mutta työ levenee sitä vauhtia, että edistymistä näkyy paaaaljon hitaammin. Sitkeydellä ja sisulla kohti maalia, korkeanpaikan leiri auttanee.

Toinen lankakerä menossa, mutta sei riitä, eli joutuu hakee lisää ens viikolla. Huivin toisesta mallikerrasta on tehtynä 5/12. Kysymys Kirin tekijöille: Tehdäänkö niitä tosiaan 12?

Kuvan ylälaidassa on tekeillä oleva mukinlämmitin. Epäonnisen Bibon päätepiste :). Olympiatankkauksen kahvimuki kestää pitempään lämpöisenä kun saa tuon ympärilleen.

Tutkailin tuota olympianeulojien karttaa ja jo n.1400 neulojaa on merkannut itsensä. Varsinkin kun lähentää tai lätkii useampia näkyväks (show 100 more..) niin jotenkin yhä vain jaksaa hämmästyttää se, miten paljon meitä on ja ympäri maailmaa. Aasiasta (ja Antarktikselta) en löytäny vielä ketään merkattuna, mutta kaikki muut maanosat on jo neulojien valtaamia.

Eka mitali Suomelle!

Olympialaiset alkoivat - ja paattyivat :) No, ainakin allekirjoittaneen osalta, vahaksi aikaa.

Sain olympianeuleeni eli kirjoneuletumput valmiiksi:


Laitoin kaksi kuvaa, toinen on otettu auringonvalossa ja toinen salamalla. En tieda kummassa kuviot nakyvat paremmin. Blogissa on isompia kuvia, kun klikkaa pikkukuvaa.

Naihin meni aikaa vajaa vuorokausi: aloitin ne eilen iltapaivalla kolmen aikaan ja tanaan vahan jalkeen kaksi iltapaivalla ne olivat valmiit. Lanka on paidasta jaaneita Patonsin merinolangan loppuja ja puikot 4,25 mm. Mallit on muokattu Co Spinhovenin kirjasta otetuista malleista ja sovellettu talle langalle ja tiheydelle. Kasittaakseni tata voi siis sanoa ihan omaksi mallikseni. Kivat ne on, ja natit. Saa nahda koska naita pitaa, ulkona on nyt 27 astetta plussaa. :)