The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006perjantaina, helmikuuta 17, 2006

Silmukkamerkkejä kisailijoille

Valhalla design:issa on menossa Torino 2006 kilpailu ja saimme tarjouksen tiimimme jäsenille:

Kaikki joukkueen jäsenet saavat olympialaisten aikana tilauksensa ilman toimitusmaksuja (vaikka tilaisi vain yhden setin) sekä koruaiheisen yllätyslahjan. Kunhan vaan muistavat mainita tilatessa kuuluvansa tiimiin sekä minkä työn tekee.

Kuvan kera

Paita on vaiheessa. Toinen hiha on valmiina ja toisessa juuri poimittu silmukat. Hihan valmistumisen jälkeen pitäis ommella vielä kokoon ja neuloa kaulus, sitten olis valmista. Menossa kuudes kerä Rustikaa. Ja "yllätys, yllätys", linssilude löysi paikalle heti, kun kamera kaivettiin esiin.
paita

Tuomaripeliä

Muutaman (?) "Tuomari on aasi!", "Hanki seepra silmälasit!" "Nielaise se pilli!", "Mee kotii!" yms. muiden huutojen jälkeen tuomari päätti kilpailijan eduksi vähentää Kirin toista mallikertaa 12 kuviokerrasta 10:een. Kisatyö saavutti toimivat mitat noilla kuviokerroksilla ja lankaa on vielä kolmanteen eli viimeiseen mallikertaan ja viimeistelyyn.

Kuitenkin kisailija pienen kuumenemisen seurauksena sai kahden minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä sekä toiset kaksi minuuttia puikkojen vaarallisesta heiluttelusta. Tämä 2 + 2 kärsittiin jääkaapin ovenkahvassa roikkuen ja pohtien tankkausta loppuKirille.

Lupaavalta näyttää

Sekä etu- että takakappaleet ovat valmiina, enää hihat ja kaulus tekemättä. Sormenpäät ovat jo kipeinä ja ovat vaatineet ajoittain silkkiteippiä kestääkseen. Kuinkahan kauan kestää pusertaa pusero loppuun ja mahtuuko se päälleni, se onkin jo eri asia:)

Voitto, whipii!

No se valmistui. Olo ei kyllä ole kovin voittaja. Ei se sovikkaan mulle. Mikä lie laskuhäirä. Ja hihat menee vähän hassusti. No jos mä löydän jonkun harteikkaamman ja paksukätisemmän niin voin antaa ton sille :)

lanka: Samos 1kerä kumpaakin väriä (meni muuten ihan hilkulle, molempia jäi ihan pienet nöttöset)
puikot: 4mm
kiva? not.

Työ muuten sisälsi intarsiaa, jota en ollut koskaan ennen tehnyt! Sentään se osio onnistui ihan hyvin. Vähän reunasilmukat värinvaihtokohdassa on löysät, mutta ihan hyvä ekaksi kerraksi :)

Pakollista taukoa

jo toista päivää. Poikasen pitäisi käydä mittoja antamassa. En voi jatkaa ennen sitä. Alunperin mitat otettiin toisenlaista mallia varten [lue: sellaisista kohdin, ettei auta tähän]. Ellei nyt viikonloppuna kuulu, teen omin päin ja otan riskin, että valmis neule matkustaa jonnekin muualle.

Edistyy, edistyy

Ajattelin kirjoittaa väliaikatiedonantona, että paidan etu- ja takakappale ovat valmiit ja toisiinsa olkasaumoista kiinnitetyt. Eilen aloitin toista hihaa ja päätin koklata, millainen tulisi jos aloittaisi neulomisen olkapään puolesta niin, että poimisi silmukat suoraan etu- ja takakappaleesta. En sitten ennättänyt tehdä kuin muutaman kerroksen, joten en vielä tiedä, tuleeko siitä yhtään mitään. Kuvaakaan ei juuri nyt ole, mutta valmiista paidasta sitten viimeistään. Saiskohan sen viikonloppuna jo valmiiksi..?

Se on siinä.

Taisi täälläkin olla lievää ylikuntoa ilmassa, kun Clapotis valmistui eilen illalla. Miesten taitoluistelu oli juuri sopivaa katseltavaa viimeisille kerroksille, ja tankkauskin meni nappiin. Kivat kisat, hyvä joukkue ja ennenkaikkea olympiahenkeä riittävästi! (niin, kuvat löytyvät omasta blogistani, jostain syystä tämä blogger ei halua antaa laittaa niitä tänne.)