The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Suksi ei luista

Neule on tylsä ja langat on hukassa. Valivalivali.
Olisi kannattanut valita vähän mäkisempi latu. Sen jälkeen kun möbiuksen sain alkuun luotua, loppu onkin sitten pelkkää tasamaalla työntämistä. Jatkan silmukka kerrallaan eteenpäin, kai se vielä valmistuu. Heti kun löydän loput lankani.
Kuva tähänastisesta edistymisestä blogissani.

Tauon paikka

Olympiatyöstäni on nyt valmiina kaikki neulotut osat kaulusta lukuunottamatta, ja illan mittaan palaset pääsevät kylpyyn ja sitten kuivumaan mittoihinsa. Nyt pidän varmaan pari päivää taukoa, ja sitten tulee loppukiri joka alkaa pelvoittavalla kädenteiden leikkaamisella...

Kultaa!

Puuttuva kerä saapui ja Birch on valmis! Kuvaa tulossa huomenissa, jos vaan saan operaatio pingotuksen suoritettua.

Loppusuoralla!


Viisi vihjettä tehty, ja nyt siis vuorossa reunus (vai mikä se on suomeksi?). Luulen että huivi ei käperry niin pahasti kun jaksan tämän vielä vääntää... Eiköhän tässä maaliin asti päästä sunnuntaihin mennessä ;)

Vielä puuttuu vähän

Työ on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle, kun on ollut kiireitä, mutta jos tänään mäkihypyn aikana pistän vauhtia ja huomenna ahkeroin, niin voi olla, että on jo kahden, kolmen päivän kuluttua valmis. Laittaisin kuvan, mutta en näe tässä kirjoitusruudussa mitään mistä sen saisi tehtyä...

Valmis!!!


Voihan vitalis, se urakka on nyt takana ja puserosta tuli jopa sopiva. Nyt taitaa olla munkkikahvien paikka!
Lopputulos on erittäin mieleinen vaikka väri ei olekaan sellainen mitä yleensä käytän, tämä malli nyt vain sattui suorastaan vaatimaan reipasta väriä:)

Toinen väliaikaraportti

Olympiaurheilijan majapaikka 20.2.2006
Kansallinen Vakoojaorganisaatio (KVO) epäilee neuleolympiaurheilija Liinu Villikania vehkeilystä Neuleolympialaisissa. Supervakooja teki myöhään sunnuntai-iltana Villikanin majapaikkaan ratsian, jossa se etsi ylimääräisiä tekeleitä. Vihiä asiasta oli saatu Luotettavalta Taholta.

Vakooja kertoi suununtaina uutistoimisto Kanisterille, että joku urheilijoista olisi piilotellut (ja kenties heittänyt ikkunasta ulos) kassin, joka sisälsi puolivalmiita tekeleitä ja lankoja sekä muita sijaistoiminnassa käytettäviä välineitä. Kassin sisältö on lähetetty jatkotutkimuksiin. Kiellettyjä aineita ei majoitustiloista ilmeisesti kuitenkaan löytynyt.

KVO kertoi, että etsinnän taustalla oli mm. kansaneulojien ihmettely olympianeuleen hitaasta etenemisestä. Urheilija Liinu Villikani ei ole asunut kisojen aikana olympiakylässä, vaan on vuokrannut yksityisen majapaikan.
Kaninpesäläisten mielestä yöllä tehdyt ratsiat eivät kuulu olympialaisten luonteeseen. Urheilija myös puhallutettiin, mutta viitteitä kiellettyjen aineiden käytöstä ei löytynyt.

Vakoojajärjestö uhkaa Villikania mitätöinnillä, mutta lieventävänä seikkana pidetään sitä, että kahdesta löytyneestä tekeleestä ensimmäinen huivi on päättelyä vaille valmis, ja toinen huívi on selvästi normaalissa kannustusmielessä tehty sinivalkoinen langantuhoamistyö.
Kyseessä on kautta aikain ensimmäisen kerta, kun olympiakisoissa on suoritettu tämänkaltainen etsintä.

Maali häämöttää

Täällä kisapaikalla loppusuora on lähellä. Viikonloppuna vaihdeltiin tosin lajia, eli hankittiin vauhtia hiihtoladun puolelta. Viime yön jääkiekon tuoksinassa yksi silmukka neuloutui väärin, joten tämä aamu on ollut pienoista takapakkia. Tosin purkamista ei ollut kuin kahden kerroksen verran. Siltikään en vielä lisää "hengenpelastajia" työhön, vaan luotan siihen, että loppu sujuu leikiten...jääkiekkoa seuratessa täytyy varmaan neuloa jotakin hieman vaatimattomampaa:)
Ensimmäinen 50 g:n kerä on vielä meneillään, mutta ilmeisesti täytyy tuo toinenkin vyyhti keriä ennen maalia. Luotan vahvasti siihen, että ennen olympiatulen sammumista on tämä mysteeri valmis ja mitali saavutettu!

Alkuperäinen varjo-olympiatyö valmistui
Aluksihan aloitin tekemään Biboa HipHopista, mutta vaikeuksien kautta siirryin Poppiin. Nyt kun "harjoitustyö" Popista onnistui niinkin kivasti, niin jatkoin myös tuon alkuperäisen valmiiksi asti. Tässä siis se. Kuva jäi vähän epäselväksi, laitan toisia näkyviin omaan blogiin - näkyvät toivottavasti paremmin.

Jännät paikatTäältä väliaikatieto, että Birch olisi valmis ellei lanka olisi loppunut... Muutama mallikerta kärjestä puuttuu, ja lankaa pitäisi olla tulossa lisää tän viikon aikana. Että ei tässä vielä mitalitaistosta olla luovuttu. Silti harmittaa, kun muuten olisi jo tullut valmista. :(

Puolivälissä!

Eilen miesten curling-otteluta (Suomi - Iso-Britannia) katsellessani sain hirmuisen neulontaspurtin. Tässä hurmoksessa toinen putkisukka tuli kavennuksia vaille valmiiksi. Viimeistelyt eli ne kavennukset sitten tein tänä aamuna työmatkalla junassa.

Kotimatkalla aloitellaan sitten se toinen sukka :-)