The Knitting Olympics - Team Finland

Neuleolympialaiset - Suomen joukkue 10.-26.2.2006 Paralympiakisat 10.-19.3.2006tiistaina, tammikuuta 31, 2006

Elämä on...Knitting Olympics!

Hei!

Olen Minna ja luen itseni vielä aloittelevien neulojien joukkoon. Kokemusta on enemmänkin sukista ja lapasista, mutta nyt päätin haastaa itseni neulomaan pitsineuletta. Lähtöviivalle asetetaan siis fifi2. Langaksi olen valinnut violetinkirjavaa Nalle Coloria ja taisteluvälineiksi 3,5 mm puikot. Huivin pituudeksi pitäisi ehtiä pökkimään 1,5-2 m.

Lähemmin suoritustani voi seurata täällä, mikäli kisojen ja muiden kiireiden lomassa ehdin väliaikatietoja päivittää.

Onnea myös kaikille kanssakilpailijoille! ;)

Koukuttaja mukana kinkereissä!

Olen neulonut lähinnä nopeasti valmistuvia ja helppoja juttuja toistaiseksi, sillä kärsivällisyys ei kuulu hyveisiini. Nyt ajattelin kuitenkin järjen äänestä huolimatta yrittää pooloneuletta Novitan ohjetta mukaellen (ei tosin Ainosta, vaikka tuossa oikean reunan palkissa niin sanotaankin, vaan Rustikasta :) ). Käyn arkisin virka-aikana töissä, joten tässä riittää kyllä tekemistä joka illalle ja viikonlopuille samaten. Vaatimattoman elämäni aikana olen tainnut saada aikaiseksi kokonaiset viisi villapaitaa, joista jokaisen eteen on vuodatettu mittaamaton määrä verta, hikeä ja kyyneleitä (enkä siis liioittele ikinä ;) ). Tarkempaa infoa blogissani (Tervetuloa!).

Lykkyä pyttyyn koko Team Finlandille ja mukavia olympialaisia!

Treenaus kisakuntoon aloitettu

Hei, olen Iona ja sorruin nyt lähtemään tähänkin hullutukseen mukaan. Saahan nähdä miten pitkään taas intoa piisaa, käsityöinspikset kun tuntuvat kohdallani tulevan ja menevän. Silloin kun mania iskee, pitää tehdä kyllästymiseen asti, jonka seurauksena kohta sitten tietysti taas pidetäänkin taukoa epämääräisen pituinen aika.

Liian helpolla ei tietenkään myöskään saa päästä, ei vaikka jaloissa pyörii 1v 4kk hidaste, joten kisatyönäni on islantilaisneule (sentään lapsen koossa, pieni myönnytys sekin). En ole tainnut ikinä tehdä mitään isotöisempää juttua vain 16 päivässä, koska kaikki neulomukseni tuppaavat yleensä käymään kaappivaiheen läpi. Aloitan, teen noin puoleenväliin innolla, sitten marinoin puolivalmista työtä määräämättömän pituisen ajan kaapissa ja teen työn taas nopeahkosti loppuun. En varsinaisesti ole hidas neuloja vaan vissiin ihan kohtuullisen nopea, mutta inspiraatio ei yleensä ikinä riitä alusta loppuun per sama työ (paitsi jossain sukissa, niitä on syntynyt parhaimmillaan sukkapari päivässä).

Kaivelin eilen lehtipinojani ohjetta etsien, ja tänään pengoin langat esiin ja treenasin jo mallitilkulla. Laitoin äsken blogiini kuvia langoista ja mallista, siellä voi käydä kurkkimassa. Onnea ja menestystä myös muille kisajoukkueen jäsenille, omia sormiani jo polttelee käydä kisahaasteeseen käsiksi!

starttia valmistellessa

Heipä hei, olen mippe ja päätin olympiatyökseni saada valmiiksi (ja tehdä) elämäni ensimmäisen "pitsineuleen": Branching Outin. Oon aloitellut aikaisemmin Fifiä ja Roosaa ullasta, mutta ne on kaikki kesken ja hyljätty toistaiseksi. Josko tuo BO olisi huomattavasti helpompi mutta samalla haastava että sen saisi tehtyä tuossa ajassa :)
Lankana ajattelin CaritasCornerista lahjana saamani ruskehtavan Kid Mohairin käyttää, toivottavasti riittää kaksi kerää (luulisi ainakin oO) ja jos ei riitä niin tulee lyhykäisempi huivi :)